Onze huisnummers zijn eenvoudig op te hangen. Helaas leveren wij geen boormal bij onze producten. De pootjes op de achterzijde worden namelijk in de fabriek met de hand vastgelast. Doordat dit met de hand gebeurt, kunnen de pootjes van het ene nummer net een milimeter hoger of lager zitten. Dit maakt het hanteren van één generieke boormal onmogelijk. Toch is montage zeer eenvoudig, zoals u hieronder kunt lezen.

Tip: Controleer of de nummers volledig naar wens zijn alvorens u gaten boort en de nummers/cijfers monteert.

Benodigdheden

 • Potloodje;
 • Boortje;
 • Bevestigingsmaterialen, bestaande uit plugjes en schroeven. Deze krijgt u gratis meegeleverd bij uw bestelling;
 • Optioneel: stofzuiger om de boorgaten uit te zuigen;
 • Optioneel: een stuk karton of papier.

Stappenplan voor montage

 1. Creëer in een handomdraai uw eigen boormal door de pootjes van het huisnummer af te tekenen op een stuk papier of karton.
  • Indien gewenst kunt u de boorgaten ook direct op de muur aftekenen. In dat geval is het handig om met het bovenste boorgat te beginnen. Vervolgens kunt u het huisnummer recht hangen en het onderste boorgaatje aftekenen.
 2. Maak vervolgens boorgaten op de juiste plek in de ondergrond. Door het plugje even naast het boortje te houden, weet u ongeveer hoe diep u moet boren.
 3. Plaats de meegeleverde plugjes in de muur. Voor een optimaal resultaat is het wenselijk dat het plugje netjes in de muur past en er niet uitsteekt.
 4. De meegeleverde schroefjes bevestigt u in de achterkant van het huisnummer.
 5. Vervolgens kunt u met lichte druk het huisnummer in de muur aanbrengen. U hoeft geen lijm in het boorgat aan te brengen. De plug zet uit nadat de schroef is ingebracht, waardoor het nummer handvast bevestigd zit.

huisnummer monteren op muur-min

Bevestig het huisnummer altijd met beleid. Wanneer u onnodig hard drukt (bij een te klein boorgat), bestaat de kans dat de afstandshouders licht gaan doordrukken aan de voorkant. Voorkom contact met scherp gereedschap om de kans op krasjes te minimaliseren. Ditzelfde geldt voor direct contact met een hamer.

Hangt het nummer netjes? Goed gedaan! Vergeet niet om af en toe het nummer te onderhouden. Dat is belangrijk.

Voor grotere bestellingen leveren we altijd wat extra bevestingsmaterialen mee.

Montagevideo